Norges Ungdomskor til 12th World Symposium on Choral Music

Norges Ungdomskor og Nordic Voices skal delta på verdenssymposiet for kor i New Zealand i 2020, som et av 24 utvalgte kor fra hele verden.

Norges Ungdomskor og Nordic Voices sammen til New Zealand

Norges Ungdomskor og Nordic Voices er sammen valgt ut blant kor fra hele verden til å delta på 12th World Symposium on Choral Music 11. - 15. juli 2020.

I 2019 og 2020 har Norges Ungdomskor og Nordic Voices et samarbeid der de blant annet eksperimentert med nye former for overføring av kunnskap, læring og samarbeid.

Nordic Voices er et a cappella ensemble bestående av seks sangere, flere med bakgrunn fra Norges ungdomskor.

Siden oppstarten i 1996 har Nordic Voices blitt et anerkjent ensemble som deltar på konserter og festivaler i inn - og utland.

Urpremiere på «Langsomt ble landet vårt eget»

Som en del av samarbeidet mellom de to korene, har komponist Therese Birkelund Ulvo skrevet verket Langsomt ble landet vårt eget for Norges Ungdomskor og Nordic Voices.

Verket får urpremiere på 12th World Symposium on Choral Music.

Therese Birkelund Ulvo har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of music and drama. Hun beskrives som utøverkomponist og jobber i tett prosess med utøverne hun skriver for.

Ulvo har mottatt De Unges LIndemanpris, og utmerkelsen Recommended Works for verket Shadows and Shields, under den 63. Internasjonale Rostrum for komponister i Wrocław, Polen.

En av de viktigste korarenaene i verden

World Symposium on Choral Music (WSCM) holdes i en uke hvert tredje år i forskjellige byer på forskjellige kontinenter.

WSCM drives av International Federation for Choral Music (IFCM) og ble for første gang arrangert i Wien i 1987.

Symposiet er en stor korfestival med 24 spesielt inviterte kor og opptredener og konserter over hele byen uka igjennom.

Det fungerer også som en stor korkongress, der bransjen - ledere, dirigenter, kor og sangere - får anledning til å møtes og bli kjent, dele ideer og erfaringer.Dette er en stor ære for oss. Vi kjenner på både forpliktelse og inspirasjon til å gjøre det Norges Ungdomskor er og skal være: Unge mennesker som skaper god musikk sammen. Dette er i tillegg en unik mulighet til å oppleve nivået og variasjonen de andre deltakerne representerer. Vi er også veldig stolte over at Nordic Voices vil gjøre kunstneriske prosjekter sammen med oss.
— Eirik Sørborg, dirigent Norges Ungdomskor
Vi er stolte over å få lov til å være med Norges Ungdomskor til World Symposium on Choral Music. En av våre viktigste ambisjoner er å presentere norsk samtidsmusikk på internasjonale arenaer. Verdenssymposiet er en av de viktigste arenaene som finnes i korverdenen. Men for oss er det minst like viktig å kunne dele scene med Norges Ungdomskor. Alle sangerne i Nordic Voices har en aktiv korbakgrunn, også fra Norges Ungdomskor. Det å få kunne være med å synge med neste generasjon sangere er en stor ære og oppgave. At vi samtidig får muligheten til å fremføre et verk av en av Norges viktigste komponister, sammen med Norges Ungdomskor, er noe vi gleder oss enormt til.
— Frank Havrøy, sanger i Nordic Voices